Leermiddelen

De leermiddelen van FlexBase bestaan uit papieren en digitale onderdelen. Een licentie geeft toegang tot de digitale werkomgeving. Hiervoor is een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Docenten/beheerders krijgen een eigen werkomgeving.

Klik hier om rechtstreeks naar de bestelpagina voor activatiecodes te gaan.

Papieren leermiddelen bestaan uit:

  • Periodeboeken;
  • Werkboeken.

Opleiding: Assistent bakker (entree-opleiding)

Het papieren deel voor de opleiding Assistent bakker bestaat uit één periodeboek en één opdrachtenboek, namelijk:

  • Periodeboek Bakkerij De Toekomst (subtitel: De eerste schreden in het bakkersvak)
  • Opdrachtenboek Assistent bakker

Opleiding: Uitvoerend bakker of zelfstandig werkend bakker

Voor de opleiding uitvoerend bakker zijn meerdere periode- en werkboeken ontwikkeld. Welke je nodig hebt is afhankelijk van de opleiding.

Hieronder zie je een overzicht van de beschikbare periodeboeken en werkboeken.

Periodeboeken: 

  1. Backerij De Soete Suickerbol (Introductie in de bakkerij)
  2. Backerij De Gouden Kraekeling (Hoe schoon is schoon?)
  3. Bakkerij De Oase (Een veilige en gezonde werkplek)
  4. Bakkerij & tearoom De Korenschoof (Een motiverende en klantgerichte werkomgeving)
  5. Brood- en Banketbakkerij Van Mehl (van grondstof tot kwaliteitsproduct)
  6. Brood- en Banketbakkerij La Tournesol (communiceren en organiseren)

Werkboeken vaktheorie: 

De nieuwe serie werkboeken is voor studenten die vanaf schooljaar  2015 - 2016 gestart zijn met hun opleiding voor de bakkerij.
De vragen en opdrachten in deze nieuwe werkboeken zijn optimaal afgestemd op de inhoud van FlexBase. Met behulp van deze werkboeken kunnen de studenten de theorie in FlexBase tot zich nemen.

De serie bestaat uit de volgende titels:

  1. Werkboek Zanddegen
  2. Werkboek Korstdegen
  3. Werkboek Beslag
  4. Werkboek Chocolade & bonbons
  5. Werkboek Decoraties, sierwerk & borstplaat
  6. Werkboek Amandelwerk & kokos
  7. Werkboek Schuim
  8. Werkboek Puddingen & ijs
  9. Werkboek Gistdeeg kleinbrood
  10. Werkboek Luxe gerezen degen*
  11. Werkboek Gistdeeg ongevuld & gevuld grootbrood
  12. Werkboek Gistdeegspecialiteiten & sierwerk gistdeeg
  13. Werkboek Desem
  14. Werkboek Roggebrood
  15. Werkboek Beschuit
  16. Werkboek Koek

* Luxe gerezen degen bestaat uit de onderdelen: koffiebroodjes, getoerd gerezen, vlaaien en pizza's.

Werkboeken grondstoffenkennis en Apparatuur & gereedschappen:

  1. Werkboek Grondstoffenkennis deel 1
  2. Werkboek Grondstoffenkennis deel 2
  3. Werkboek Apparatuur & gereedschappen

Klik hier om rechtstreeks naar de BOL.com boekenwinkel te gaan.

Inloggen werkomgeving

Lees voor ...

Nieuws